Berichten

Dik, dun, tevreden, echt niet!

Pff… ik had zo gehoopt dat de strijd met de kilo’s, weegschaal of spiegel wel was afgelopen als je boven de 80 bent. Mooi niet dus! Ik ben soms maatje 38 maar toch meestal (50 weken in het jaar) maatje 40. En gelukkig de helft van het jaar ben ik er tevreden mee…  Een mevrouw die ik verzorg staat vaker op de weegschaal dan ik. Eet als ze niet tevreden is met haar gewicht ’s ochtends brood zonder beleg, slaat de koekjes over, maar alle jus gaat wel over de aardappelen. Gelukkig zijn we op die leeftijd ook nog lekker naïef.

De heren, en sommige dames slaan op hun buik na het wassen. Hard van al het lekkers. Nee die broek past me niet meer, pak maar een ander hoor je dan. Misschien volgend jaar, zie ik ze denken. Grapjes maken over je hangende borsten, we poederen wat af in de ochtend. Klagen over je dikke teen, je rimpels en al die gekke moedervlekken die op kleine paddenstoelen gaan lijken. Nee je wordt er zeker niet knapper op als je ouder bent. Velen zeggen ook. Het is mooi om oud te worden maar niet om oud te zijn. Of bedoelen ze daar de bijkomende gebreken mee.  😉

3 thoughts on “Dik, dun, tevreden, echt niet!

  1. Zucht … jezelf accepteren blijft een moeilijk ding! Met vallen en opstaan .. als er maar iig balans in zit ! .. Mooi stukje geschreven zo! Over 60 jaar zeuren we lekker verder in het bejaarden tehuis 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *