Berichten

Paniek!Paniek!Paniek!

Pietje Paniek was het eerste waar ik aan dacht toen mijn collega vroeg even mee te kijken. Pietje Paniek zag ik niet, wel Blinde Paniek! Dan ben je al zo oud, boven de 100 en dan zou je nog een paniekstoornis ontwikkelen ook.  Het is ook niet te geloven. Maar aan het begin was het ook ècht niet te geloven! Voorheen deed ze haar armen omhoog om te laten zien dat ze dat niet meer kon. En staan kon ze ook niet, wat ze vervolgens wèl deed. Ow ow ow, wat lastig. Zelfs de huisarts had zijn twijfels bij het gedrag wat hij zag. Maar vandaag was het toch wel erger dan anders. Ze dacht dat ze stikte, had een snelle ademhaling, pijn op de borst en in de buik. Haar armen en benen gingen alle kanten op met tussendoor zachte piepgeluidjes die uit haar mond kwamen. Ze had het gevoel de controle kwijt te zijn en dacht dat ze dood ging.

Oké oké dacht ik. Vol verbazing keek ik naar haar, terwijl ze mij strak aan bleef kijken. Ik bleef even rustig bij haar zitten en nadat ze iets bij adem was gekomen, kwam de boosheid. “Ah! Je bent er weer!” dacht ik.

2 thoughts on “Paniek!Paniek!Paniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *