Berichten

Tasje of verlengstuk van mijn leven

We gaan de deur niet uit zonder onze handtas. Die van mij is soms meer een hutkoffer, of liever gezegd; een verlengstuk van mijn leven. Maar goed. En wat er eigenlijk in zit… Meer troep omhuld door kruimels, pluisjes, iets dat plakt en daar weer een bonnetje aan vast gekleefd of een tampon die spontaan uit het plastic is gesprongen dan noodzakelijke spullen.

De meeste bewoonsters gaan ook nergens heen zonder hun tas. Deze moet dan voor in het mandje van de rollator of aan de zijkant van de rolstoel zodat die lekker tussen de spaken van de wielen ratelt. Of ’s nachts naast het bed of zelfs er bij in. Maar wat zit er bij de oudere versie van ons nou eigenlijk in? Dat vroeg ik me dus af. Eigenlijk niet veel anders dan die van ons maar dan is de helft al 20 jaar over de datum aangevuld met papieren zakdoekjes en servetten. Gebruikte ja… 😉

De portemonnee blijft op het appartement want die kan gestolen worden. Treu, treu. Maar wat ook handig is, is om al je post er in te stoppen. De tas moet ook altijd in het zicht zijn. Er mag ook niks uitgehaald worden en het liefst moeten de schone broekjes er ook nog bij in gestopt worden. Ik word er altijd wel een beetje nieuwsgierig van als ze mij als een havik volgt wanneer ik ze erin prop, uh stop.

1 thought on “Tasje of verlengstuk van mijn leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *