Berichten

Onder de vleugels van moeder Gans

Het is begonnen toen de vriendin (die ook bij ons woonde) van een bewoonster kwam te overlijden. Ze ging iedere dag bij haar op bezoek om een kopje koffie te drinken en een luisterend oor te bieden. Ze is de moeder Gans van onze afdeling. Weet alles van iedereen. Gaat met de tijd mee en weet wat er speelt. Nu heeft ze twee andere bewoonsters onder haar hoede genomen. Twee keer in de week zitten de dames bij elkaar op de koffie. En als het mooi weer is zitten ze op het balkon. De ene begint wat vergeetachtig te worden en staat soms bij moeder Gans voor de deur op de verkeerde dag. Wanneer moeder Gans zegt dat ze al visite heeft loopt ze rustig door en gaat er bij zitten.

De andere dame is slechtziend maar is nog erg zelfstandig. En ook al heeft ze iedere dag wat om armen, ze voelt zich nog vaak alleen. Een depressie ligt in de donkerde dagen daarom ook op de loer bij haar. En daarom ben ik zo blij met onze moeder Gans.  Dank u wel, dat u bij ons woont!

Nee, geen spannende verhalen over rollator racen, belletje lellen of iemand een valse bingo bezorgen. Gewoon drie vrouwen die elkaar nodig hebben.

4 thoughts on “Onder de vleugels van moeder Gans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *