Berichten

Er lopen katten in m’n slaapkamer

Een klein mager vrouwtje zit voor haar tv een spelprogramma te kijken. Aandoenlijk om te zien hoe goed ze nog probeert mee te doen met de vragen die er gesteld worden terwijl ze vecht tegen de slaap. Ik stel voor om in de woonkamer rustig om te gaan kleden voor de nacht. Zo kan ze het einde van haar favoriete programma nog zien. Ze stemt er mee in. Als ze omgekleed is begeleid ik haar naar haar slaapkamer waar ik haar liefdevol toestop. Ze vraagt me of ik de schoenen in de kast wil zetten, alle ramen dicht wil doen en de handdoek op de po wil leggen. Ik vraag haar waarom de schoenen in de kast moeten staan. En ze antwoord: “Anders gaan de katten er op zitten, dat vind ik maar niks”. Ik kijk op en zeg: “Maar u heeft toch helemaal geen katten?” Klopt, zegt ze. “Ik weet ook dat ze niet echt zijn, maar ik zie ze toch echt. Gelukkig zijn het er al een stuk minder!” “Oh..” zegt ik, “hoeveel zijn het er nu dan?” “Een stuk of tien” zegt ze. “Nou, als ze zich maar gedragen”, zeg ik met een knipoog. “En niet de boel kapot krabben en onder poepen…bah..” Ze lacht een beetje. Ik wens haar welterusten en sluit de deur achter me dicht in de hoop dat ik niet op een kat ben gaan staan of eentje heb opgesloten in de badkamer.

1 thought on “Er lopen katten in m’n slaapkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *