Berichten

Dit is de toekomst!

De reorganisaties zijn pas net begonnen, zei de zoon van een pas geleden overleden cliënt. Zijn moeder was in de 100 geworden. Dat maakt dat hij de respectabele leeftijd nadert om bij ons te komen wonen. Niet dat er een leeftijd aan gebonden is, maar de kans om zorgbehoeftig te worden neemt wel toe. Ik grapte daarom ook of we alvast een kamer moesten  reserveren voor hem. Hij lachte en zei dat de zorg die we nu leveren over 20 jaar er wel anders uit zou zien. Of dat het verschil maakt dat hij onze zorg in de toekomst nodig heeft (of niet)? Dat denk ik niet haha!

Maar ik deel die gedachte wel met hem. En ik geloof wel dat zorginstellingen zullen blijven bestaan maar dan op kleinere schaal. Er zullen meer particuliere zorginstellingen komen waarvan de ene net iets uitgebreidere zorg biedt dan de ander. Maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Ik geloof dat kleinschalig wonen de toekomst is. Iets dat lijkt op woongemeenschappen. De sociale controle die ons veiligheid biedt en de privacy van een eigen woning waar we zoveel behoefte aan hebben.

Je ziet het al gebeuren in sommige zorginstellingen waar studenten zich huisvesten. Ik vind het een geweldig idee! Wanneer komt onze eerste student inhuizen?

 

 

2 thoughts on “Dit is de toekomst!

  1. Ik vind dat ook n mooie ontwikkeling en zie veel positieve reacties hierop. Voor beide partijen n uitkomst! De ouderen betrokken bij de jeugd en omgekeerd! Geweldig toch!

  2. Mijn dochter woonde als student in zo’n huis in Amsterdam tegenover Artis, het begon veel belovend, uiteindelijk haakten alle studenten af ivm studiedruk, gewoon je taak niet doen. Studenten konden niet zomaar op straat gezet worden en de zorg ging weer op zoek naar vrijwilligers. Big flop dus. Maar kleinschalig wonen in en met huiselijke sferen geloof ik wel in. Denk dat (dure) kleinschalige particuliere huizen weleens de toekomst zou kunnen worden, beetje hotelachtig, daar betaal de Nederlander wel voor;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *