Berichten

Waarom de aardbei zo goed voor je is.

Iedere ochtend bij het ontbijt eet ze aardbeien op brood. Ze zit dan heerlijk op haar rollator in de keuken. Om de boter die gedurende de hele dag op het aanrecht staat niet te laten bederven, laat ze vaak de koelkast open staan. Ik dacht altijd dat de enige reden dat ze aardbeien eet omdat het zo lekker is. Maar niets is minder waar. Door aardbeien te eten zegt men dat de mogelijkheid bestaat op een verminderde kans op staar. En laat zij nou juist oogproblemen hebben. Haar ogen zijn de laatste tijd niet achteruit gegaan zegt ze. En daar dankt ze de aardbei voor. Ik zou zeggen, lekker blijven eten want naast dat ze goed zijn voor je ogen zijn ze om nog veel meer redenen gezond. Ze verbeteren namelijk het kortetermijngeheugen, beschermen tegen kanker, je hart blijft gezond, zorgen voor een jong gezichtje en schijnen de klachten van allergieën en astma te verminder.

Eerlijk, ik vind ze heerlijk! Maar ik wacht toch even tot ze in de aanbieding zijn…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *