Berichten

Woehoe, it’s just a bad day…

Als ik mijn dag niet heb, wat ook wel eens voor komt. Word ik op mijn gedrag en gevoel afgerekend. En dat was afgelopen zaterdag het geval. Iedere cliënt is een lopende of zittende spiegel met gevoelssprieten van een sprinkhaan die alle prikkels die mijn lichaam uitstoot opvangt. En op zulke dagen is het belangrijk om mijn eigen top 10 in acht te nemen.
In een aantal blogs geleden had ik de top 10: stress vrij werken geschreven. En een van die tips was:  de tijd loslaten! “Let it go! Let it go!”, zei ik nog tegen mezelf. Maar zo simpel ging dat niet. Cliënten voelen al aan m’n hele houding dat het “zo’n dag wordt…” en vinden dat ze dan zelf ook maar een chagrijnige dag moeten hebben. Maar het wordt nog erger op ochtenden dat je met collega’s werkt waar je meestal niet mee werkt en er tekorten zijn. Collega’s die jou dus niet goed aanvoelen en andersom.
Bij sommige collega’s hoef je maar te kijken en ze snappen wat je bedoeld. Maar als dat niet zo is èn je bent met het verkeerde been uit bed gestapt. Ja dan had ik beter richting de Rova kunnen fietsen om in m’n eentje op een strooiwagen te gaan zitten. Want ow, ow, ow, wat was het koud. En nee de temperatuur was de afgelopen dagen niet rustig afgebouwd. Nee, pats boem! Hoppa! Hierrrr… kou in je gezicht!
Maar goed. Het moraal van het verhaal. Denk na met welk been je uit bed stapt. Want anders heb je gewoon een … dag. Zondag was het trouwens een héérlijke dag. 😉

 

4 thoughts on “Woehoe, it’s just a bad day…

  1. Toppertje..

    Een lesje zelfreflectie…
    Weer bedankt voor deze wijze woorden.

    Fijn dat je vandaag lekker hebt gewerkt😉
    Nu avondje/dagje relaxen.

  2. Oh, en dan ook nog niemand thuis om je op af te kunnen reageren! Gaat het nog goed met Moortje en Minoes? Of hebben die het niet gemerkt? Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *