Berichten

Tante Lien! Lien Back!

Groeten aan je tante. Welke tante? Tante Lien. Welke Lien? Lien Back! And she is back!

De tijgerbalsem hangt als een warme deken over de gang als ik richting haar appartement loop.  Ze is een kleine vrouw van oosterse komaf. Ontzettend wijs, goed bij de tijd en verslaafd aan tijgerbalsem. De eerste keren dat ik bij haar kwam prikte het in m’n ogen. Maar het wende als snel.

Toen ik in de thuiszorg de laatste keer bij haar kwam hebben we nog koffie bij V&D gedronken. Ze woonde in het centrum dus we konden er zo heen wandelen. Het nummer van DJVT, Tante Lien doet me altijd aan haar herinneren omdat haar naam hier op lijkt. En nu stond ze bij mij op de stoep. Op het werk dan natuurlijk hè. Ze was gevallen en had extra zorg nodig. Maar het eerste wat ze vroeg was of Elke hier ook werkte. En dat gaf mij een heerlijk gevoel.  Dat je toch iets achterlaat waar je aan herinnert wordt. Zelfs als je elkaar maar één jaar hebt gekend en alweer 2 jaar niet hebt gezien.

 

4 thoughts on “Tante Lien! Lien Back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *