Berichten

Do’s & Don’ts in de zorg

# 1. Verdiep je in de organisatie

Niets is zo lullig als je de hand schud van de directeur en je niet weet wie ze is. Weet wat de missie en visie van de organisatie is en of die bij je past.

#2. Zorg dat je op tijd bent

Ook al werk je er al 10 jaar of ben je net begonnen als stagiaire. Niets is zo vervelend voor je collega’s en de cliënten als je te laat bent. Dus zoek goed uit welke buslijn of perron je moet hebben. En zet je wekker 😉

# 3. Zie er netjes en verzorgd uit, je bent nu eenmaal het visitekaartje

Wij als medewerkers op de werkvloer worden er op aangesproken als er iets niet goed is. Zorg er dan altijd voor dat je er netjes uit ziet en diegene te woord kan staan. Zorg dat je haar vast zit, draag geen sieraden en zorg voor goede schoenen. Vallen flip-flops is de zomer daar ook onder?

# 4. Zet je beste eigenschap in haar kracht

En dan bedoel ik niet je vingersnelheid op je telefoon en weten wat de beste hashtags zijn.

# 5. Vraag om feedback

Dit heeft geen uitleg nodig denk ik. Blijf jezelf ontwikkelen en wees bewust van je gedrag. Maar gééf ook feedback. Niet is zo prettig ( op de lange of korte termijn) om feedback te ontvangen en hierdoor jezelf te verbeteren.

# 6. Leer je cliënten kennen (en niet alleen via het dossier)

In mijn 10 tips lees je dat ik het belangrijk vind dat je echt luistert naar de cliënt. Dit zorg uiteindelijk voor goede passende zorg.

# 7. Pas je aan de wensen van de cliënt aan en niet andersom!

Mensen die zorgafhankelijk zijn zitten in een positie waar ze al veel hebben moeten inleveren. Zorg er daarom voor dat je hun tegemoet komt. En niet dat ze constant naar jouw pijpen moeten dansen omdat we druk zijn. Pas wel op dat je niet gaat betuttelen of te veel gaat overnemen. Als je te veel overneemt en je collega niet omdat de cliënt het zelf nog kan krijg je wrijving in je team wat zorgt voor scheefgroei in de te geboden zorg.

# 8. Werk vanuit je hart en professionaliteit! 

 

3 thoughts on “Do’s & Don’ts in de zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *