Berichten

This girl is on fire!

Het was deze week weer tijd voor de jaarlijkse BHV training. Want naast dat je verpleegkundige bent, ben je natuurlijk ook bedrijfshulpverlener! Altijd leuk om je collega’s weer even van een andere kant te zien. Ons Annie die even flink onder handen werd genomen tijdens de reanimatieles was er ook weer bij.

Schaamte

Door de geknielde houding op de grond voel ik me altijd een beetje ongemakkelijk. Alsof je klaar zit voor een darmonderzoek… Uhm, nee bedankt… haha. Maar gelukkig was ik na 2 minuten dan ook al buiten adem en zat m’n momentje er op. Van het drukken op de borstkast had ik het zweet op mijn voorhoofd staan en mijn vingers waren wit van het maken van een vuist. Mijn collega die tegenover me zat heeft nog even een sneak peak in m’n shirtje gehad en de schaamte was compleet.. Jemig wat is die pop toch stug! Gelukkig heb ik z’n ribben niet gebroken en zagen we allemaal de niet-reanimatieketting… niet. Goed bezig! 😉

Kippenbeentjes

Eindelijk pauze, waarna we vervolgens elkaar in spannende posities op de grond gingen leggen. Gelukkig zijn er geen foto’s gemaakt, anders was het een gevalletje #metoo. En daarna een collega van de grond optillen vanuit je rug in plaats vanuit je benen omdat we met onze kippenbeentjes natuurlijk niemand omhoog krijgen en we het altijd al zo doen. Moet je dus ook niet doen hè… 😉

Vlam in de pan

Vervolgens de tour door ons eigen gebouw, om te kijken waar alle brandblusmiddelen hangen hebben ze nog een brandmelding in scene gezet. Altijd leuke als het een beetje echt wordt gemaakt met rookmachines en schreeuwende collega’s. Uiteindelijk gingen we naar buiten om de nodige brandjes te blussen. Vlam in de pan, prullenbakje en de cateringmedewerker blussen. Ze stond in de brand toen ze bezig was een vette hap te bereiden, arme vrouw. Maar met een echte brandweerjas aan hebben we de branden heldhaftig gedoofd. Nou ja… de een was wat meer een bikkel dan de andere maar dat deerde niet. We konden weer trots zijn op onszelf. Dat is het enige wat telde.

 

6 thoughts on “This girl is on fire!

  1. Hi Elke,

    Ik heb je site eens bewonderd en je blogs gelezen. Erg mooi en soms ook droevig om te lezen.
    Ga zo door Elke, ik kom je site zeer zeker weer bezoeken….

    Groetjes Harriët

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *