Berichten

Bescherm jezelf tegen de warmte in de verzorgingshuizen

Nu deze week de winter echt zijn intrede doet heb ik mijn noren maar alvast uit het vet gehaald en m’n lippen in het vet gezet. Eerlijk gezegd heb ik mijn noren niet uit het vet gehaald, maar voor een prikkie bij de kringloop gekocht. Want de laatste keer dat er in Zwolle op natuurijs geschaatst kon worden, ben ik alweer vergeten… 😉

Standje Sambal

Wanneer ik ’s ochtends op het werk naar binnen loop heb ik buiten alvast mijn jas en sjaal afgedaan. Dit doe ik omdat je eerst in een over verhitte sluis komt die er voor zorgt dat het buiten niet te warm wordt en ik door flauwte bijna niet meer kan blijven staan omdat ik door de hitte bevangen word. Maar ook op de appartementen waar ik kom is niks te merken van de gure wind en ijzige vrieskou. De verwarming staat op standje sambal en de ramen zitten potdicht. Op de galerij kan ik een raampje open zetten maar dan vriezen m’n handen en onderarmen er af dus die gaan alleen open als er hoge nood is in de vorm van vieze luchtjesoverlast. Nu wil ik niet zeggen dat het op alle appartementen voelt alsof je in de Sahara bent, want vele dames hebben heerlijk hun slaapkamerraam open, maar het is toch wel op velen appartementen te warm.

Huidverzorging

Dus naast mijn pot vaseline in m’n handtas (die ik overigens het hele jaar gebruik) en handcrème op de zusterpost, dankjewel zuster Marieke. Heb ik ook maar nieuwe gezichtscrème en olie aangeschaft. De olie gaat onder mijn foundation als ik overdag werk. En ’s avonds houd ik het bij een gezichtscrème. Daarnaast probeer ik voldoende water en thee te blijven drinken. Dit zorgt voor een goede vochtbalans in je lichaam wat zich vertaalt in een mooie gezonde huid. Dus ook m’n hippe waterfles heb ik maar weer uit m’n sporttas geplukt, hup mee naar het werk anders lig je toch niks te doen. 😉 Natuurlijk is dit niet alleen belangrijk voor mij maar ook zeer zeker voor mijn cliënten. ’s Ochtends na het wassen is het belangrijk om de huid goed in te smeren met een bodylotion, olie of vette crème. Net waar de huid goed op reageert. Vergeet de benen en de voeten ook niet. Voeten worden vaak vergeten en er is daarom grote kans op droge voeten en wondjes tussen de tenen. Dus mijn tip, lekker blijven smeren in de winter ook al ben je ingepakt in een strakke jeans en dikke trui!

3 thoughts on “Bescherm jezelf tegen de warmte in de verzorgingshuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *