Berichten

Project gezond

 

Daar sta ik weer in de supermarkt met het boodschappenlijstje van een “healthy girl” in mijn handen. Want deze week gaat het namelijk wel lukken! Na de winter passen m’n broeken nog maar net dicht. Wat een drama. Dit was drie weken geleden en ik moet zeggen dat het hartstikke goed gaat!

Ik heb namelijk het ultieme boek gekocht om verantwoord de dag door te komen. Bedankt Lieke! De eerste week is natuurlijk altijd wennen maar ik merkte al snel dat ik meer energie, een actiever brein en honger had… Maar nu ik drie weken verder ben merk ik echt het verschil. De maaltijden zijn allemaal gemakkelijk te bereiden en mee te nemen naar het werk. Ik moest natuurlijk wel bij de goedkoopste winkel van Nederland wat bakjes kopen voor m’n lunch en tussendoortjes. Ik nam namelijk m’n boterham altijd mee in een plasticzakje waardoor ik klef brood at. En m’n appel rolde ergens door de tas opzoek naar meer bruine plekken dan gisteren.

En de workouts, die doe ik gewoon op het werk! Geen lift voor mij, ik pak de trap wel.  Dus al squatend en met grote uitval passen loop ik naar het eerste appartement. En terwijl ik het brood smeer doe ik nog wat stabiliteitsoefeningen. En tijdens het wassen sta ik op 1 been. Want terwijl ik met een collega op de gang sta leun ik tegen de muur aan in de zithouding. Oeh… dat brand wel zeg. Eindelijk koffiepauze. Ik pak natuurlijk thee en een appel. Want koekjes en cappuccino, nee niet voor deze meid. Wanneer de pauze er op zit en loop ik voor het idee helemaal naar de 4e etage en weer terug. In de middag breng ik koffie en thee bij de bewoners. Ik spring de hele gang door als een kikker. Gelukkig heb ik mijn sneakers aan gedaan voor goede demping. Als ik ga rapporteren voel ik me helemaal zen. Nog even de trappen op en af voordat ik weer naar huis fiets. Ik voel me top fit!  Haha! Morgen begin ik echt met deze oefeningen! 😉

Maar het boek raad ik iedereen aan die geen gedoe wilt in de supermarkt of de keuken. Makkelijk maaltijden wilt meenemen en een gezondere levensstijl wilt en daar ook nog eens bij afvalt.

 

 

 

5 thoughts on “Project gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *