Berichten

Mag ik u om nog één gunst vragen?

De lente komt er aan, bloem ploppen overal de grond uit en de vogels zijn druk met nesten bouwen. Op het werk hebben we in de binnentuin een boom staan met veel takken. Die takken als armen heeft en met zijn lange vingers in de wind alle kanten op zwaait en tegen de ramen tikt. Maar ook vele balkons hebben een mini tuintje met petunia’s, viooltjes, vlijtige liesjes en margrietjes. Heel gezellig, en ook heel gezellig om in te nestelen. Ik ben nog nooit zo hard geschrokken van een dikke duif die me zat aan te staren vanuit een bloempot.

Ja, dat was vorig jaar… De boom staat er treurig bij. Hij is tot aan zijn vuistjes geknot en de duiven zoeken noodgedwongen een vensterbank op om een nest te bouwen omdat de boom niet meer voor de beschutting kan zorgen. De bloembakken zitten nog vol met dode takjes van de plantjes die vorig jaar lente zijn gepland. Het staat er allemaal treurig bij en dat maakt de cliënten en mij ook treurig. De winter heeft nu wel lang genoeg geduurd. Maar we komen langzaam uit onze winterdip nu de weervrouw de lente heeft aangekondigd.

Voorjaarsschoonmaak

Thuis kriebelt het dan om de boel eens even lekker te luchten en schoon te maken. De frisse lucht van schoonmaakmiddel en vers gewassen kussenhoezen doet me goed. Vooral omdat ik het niet vaak doe is het nog bevredigender dan als ik iedere week met een dweil door m’n huis zou dansen. Op het werk kennen we geen grote voorjaarsschoonmaak terwijl dit best wel eens zou mogen gebeuren. Maar om de schoonmaker langer dan 35 minuten per appartement per week te laten poetsen is te duur dus zullen we mantelzorgers moeten vragen om te helpen. Maar is dit wel reëel en niet te belastend? Ik weet het niet. Want als je ze dan om een gunst moest vragen. Neem dan je familie of goede buur lekker mee naar een tuincentrum, de stad voor een ijsje , een kijkje bij de zee of een heerlijk dagje naar de Keukenhof! Want hoe belangrijk is die voorjaarsschoonmaak nou eigenlijk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Mag ik u om nog één gunst vragen?

  1. 👏👏👏 voor je mooie blog! Ik ga voor het ijsje op het strand .. het is toch zo weer vies 😅
    En vraag de mantelzorger/familie en vrienden om vaker leuke plantjes voor het balkon mee te nemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *