Berichten

Welk type ben jij?

Ik zal op voorhand zeggen dat ik geen opleiding heb in coachen. Ik schrijf uit ervaringen die ik heb opgedaan is de tijd als leerling verpleegkundige en als werknemer binnen verschillende  (zorg-)organisaties. Doordat ik goede en slechte ervaringen heb met gecoacht worden had ik de behoefte gekregen om mij meer te verdiepen in dit vak. Ik gebruik de kennis vooral wanneer ik leerlingen begeleid en als ik zie dat een collega meer uit zichzelf kan halen dan zij al doet.

Want wat is coachen nu eigenlijk? Coachen is ontstaan in de sportwereld en overgewaaid in het bedrijfsleven. Veel bedrijven en organisaties hebben een aparte coach of manager-coach. Het doel van coachen is; zorgen dat de organisatie en het personeel groeit door iedereen in zijn kracht te zetten zodat kennis en ervaringen kunnen toenemen. Door middel van coachen stimuleer je de individuele ontwikkelingen. Dit doe je als coach door je eigen kennis en vaardigheden in te zetten.

Welk type ben jij?

Ik ben zelf een dominant-directief-sociaal-interactief-gelijkmatig-stabiele-bedachtzame type. Het ligt er maar net aan hoe ik die ochtend uit bed ben gestapt. Of het komt doordat ik me (teveel) laat leiden door positieve of negatieve factoren die om mij heen gebeuren. Aan de ene kant vind ik dit wel handig omdat ik mijzelf hierdoor goed heb kunnen ontwikkelen in het verplaatsen en lezen van anderen. Dat ik er altijd wat mee doe is een tweede. 😉

Doelgericht werken en ondersteunen

Als coach is het belangrijk dat je kijkt naar het gezamenlijke doel. Het is belangrijk om team en prestatiegericht te werken. Dit kan je alleen creëren door vertrouwen, eerlijkheid, open-communicatie en een prettige werksfeer. De coach ondersteund het proces van het team (of persoon). Als verpleegkundige sta je midden in het team. Het is daarom moeilijk om vanuit die positie het team te coachen. Dit komt door meerdere aspecten. Je bent emotioneel te veel betrokken bij het team. Je rol in het team veranderd waardoor de mogelijkheid bestaat dat je boven of naast het team komt te staan. Daarom merk ik dat het belangrijk is om altijd de dialoog aan te blijven gaan met je directe collega’s en manager. Want als verpleegkundige ben je niet alleen zorgverlener, maar ook coach, instructeur, regisseur en ontwerper. Ow ja en gewoon een vrouw die hier en daar ook wel eens een coachende schouder nodig heeft.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *