Berichten

Mag ik deze avonddienst overslaan?

Ligt het aan mij of ligt het toch aan het weer? Er zijn van die diensten en dan vooral avonddiensten die je liever had geruild of die nooit hadden moeten bestaan. Afgelopen week had ik zo’n avond. Je voelt het al op het moment dat je binnenkomt.
De dagdienst is nog druk in de weer met van alles en nog en ik probeert de rust in mezelf te bewaren door in een hoekje de rapportage te lezen (die trouwens ook nog niet compleet is door de drukte van de dag).

Ik probeer me te focussen op wat ik moet doen maar voel al aan alles dat het een hectische avond gaat worden. Het eerste kwartiertje nadat de dagdienst naar huis is vertrokken gaat goed. Ik loop een rondje over de gang en maak alvast wat afspraken totdat ik word gebeld door de 3e etage. Er is een bewoner gevallen. Met z’n drieën krijgen we hem weer in de benen. Gelukkig heeft hij alleen last van de schik en kunnen we weer verder.

Onrust

In de lucht begint het al wat de rommelen en op de gangen worden het steeds benauwder. Ik probeer rustig de brood ronde te lopen maar door alle bellen tussendoor voel ik enige haast in m’n benen.

De 4e etage belt. Er is een bewoner ontzettend onrustig en brengt zichzelf in gevaar door iets te doen wat hij al voor langere tijd niet meer heeft gedaan: traplopen… Ik vraag m’n collega zijn familie en de huisartsenpost te bellen. Gelukkig komen na enige tijd zijn kleinzoons. Ze houden hem weg van de trappen en ze zorgen dat hij niet achterover valt door zijn onstabiele lichaam op sokken.

En doorrr…

De huisarts is er en stelt de crisisdienst ook op de hoogte van de situatie. Kalmeringsmiddelen mogen namelijk onder dwang niet gegeven worden. En de crisisdienst kan ons op afstand niet begeleiden. Gelukkig lijkt de situatie wat rustiger te worden maar mijn lijf en hoofd zitten nog in standje heb ik jou daar.

Het is warm binnen, de tijd heeft niet stilgestaan en m’n blouse plakt aan m’n rug.
Mij hoofd zit vol dus ik ga maar alvast wat rapporteren… En door naar de volgende, volgens mij hoorde ik daar een glas vallen… zucht… Dit gaat nog een lange avond worden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *