Berichten

Waarom ik voor yoghurt koos?

Deel 2

De avond is gevallen en ik voel me al wat beter. Ik deel de kamer met een andere man. Hij zegt tegen de verpleegkundige dat ze zijn vrouw wel mag bellen maar dat ze niet langs hoeft te komen. Dat vindt hij zo’n gedoe voor haar.

Het liefste wat ik wil is naar huis. Ik heb geprobeerd zo snel mogelijk mijn thee op te drinken en mijn yoghurt op te eten. Waarom koos ik voor yoghurt? Lekker healthy. Bah, wat zuur. En ik wilde ook niet als vervelend over komen door iets anders te vragen. En het is niet dat het een vreselijk ziekenhuis is. In tegendeel, maar daar liggen is gewoon niet voor mij weggelegd.

In de blote kont

De verpleegkundige van de afdeling had pauze. Ik wilde haar niet storen maar ik moest toch echt naar het toilet én ik wilde naar huis. Toch maar bellen dan, want het was de eerste keer dat ik zou gaan lopen. Met kleine pasjes liep ik samen met mijn goede vriend, de infuuspaal en de rustig afwachtende verpleegkundige richting het toilet. Ik bekeek mezelf in de spiegel en dacht, ik heb er wel eens slechter uitgezien. Die kleur van mijn OK-jurk staat mij best goed en m’n haar zit nonchalant netjes. Als ik m’n jurk omhoog doe om m’n onderbroek uit te doen bedenk ik mij dat ik die niet meer aan heb. Dus ik liep in m’n blote kont naar het toilet? Nou ja, zoveel ondergoed was het nou ook weer niet, meer een haarnetje. Yes, ik had geplast! Het was niet veel, maar toch. Na een half uur kwam ze terug met de bladderscan en ik was met vlag en wimpel geslaagd.

Het herstel tegemoet

Op naar huis! Lekker in mijn eigen bedje liggen. Dus in een vogelvlucht infuus eruit, eigen kleren aan, rolstoel opgehaald, papieren mee en richting de auto. Ik wilde niet in een rolstoel naar buiten want daar voelde ik mij te goed voor. Dus arm in arm met mijn toekomstige echtgenoot liep ik de draaideur door van het ziekenhuis.

De autorit naar huis was gelukkig niet al te lang maar wel lang genoeg om thuis de hal onder te spugen met iets wat nog op yoghurt leek. Ik weet zeker dat vanille vla er wel in was gebleven. Lieverd, ruim jij het even op? Ik ga denk ik op bed liggen. Hij was allang blij dat het niet in z’n auto gebeurde.

 

 

3 thoughts on “Waarom ik voor yoghurt koos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *