Berichten

Hashtag warm en jij?

 

Het is zondagavond ergens tegen elf uur als ik dit schrijf. Ik zit buiten in m’n tuinstoel (zonder kussen) na te zweten van een rondje hardlopen. Het was opzich wel te doen in een lange broek. Lange broek! Je bent niet wijs zal je denken. Maar dit is de enige hardloopbroek die ik heb met een vakje voor je telefoon. En nee, tussen m’n borsten zweet ie weg en in m’n hand of aan m’n arm vind ik vervelend.

Zweetpercentage 100%

En wat heeft dit met je werk te maken zal je denken…? Nou eigenlijk niks behalve dan dat ik op het werk maar 10 stappen hoefde te zetten, 1 keer hoefde te bukken en 1 iemand uit bed hoefde te helpen om hetzelfde zweet percentage te krijgen als wat ik nu heb. Want damn! Wat is het warm!

Shorts en sneakers

Voor de eerste keer heb ik afgelopen week een korte broek aangetrokken naar het werk. Het was voor mezelf en de cliënten wel even wennen. Zij vonden mij sportief in m’n shorts met sneakers.  Ik vond mezelf wat oudbollig omdat de broek tot net iets verder dan halverwege m’n bovenbeen kwam. Een hotpants is ook weer zó overdreven om aan te doen! 😉

#geenlevenzonderventilator

De bewoners daarin tegen hadden naar eigen zeggen nergens last van. “Nee kind jij werkt” zegt ze, “daarom heb je ’t warm. Ik zit hier maar en doe niks”, zegt ze vervolgens met een vertraagde stem en een rooie boei. Ja dat denk ik ook dacht ik. Hupperdepup! Ik gooi de deuren van de appartementen open zodat ik in één opslag kan zien hoe iedereen erbij zit en actie kan ondernemen als ik ieder half uur langsloop. Sommige zijn het niet met mij eens, willen niks drinken, even graag die dikke pantalon aan of het raam open zodat de hitte hun kan bevangen. Ja I know, die dag was er iets minder ruimte voor eigen regie want anders hadden ze eind van de week misschien helemaal geen regie meer.

Maar één van onze lieve cliënten heeft het perfecte hitteprotocol voor haarzelf uitgevonden! #geenlevenzonderventilator

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *