Berichten

Wat is jouw favoriete teamuitje?

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor ons teamuitje! Dit keer gingen we niet alleen uiteten maar plakte we er ook een activiteit aan vast. Maar voor welke activiteit kies je dan? Skydiven, pottenbakken, solexen, rondje varen door de gracht of paintballen? En op welk moment van de dag? We waren er al snel uit dat het op een avond moest plaatsvinden omdat dan de meeste in de gelegenheid zijn om te komen. Er vielen dus al behoorlijk wat activiteiten af. Dus we kwamen al gauw uit bij ouderwets bowlen. Ja mensen, bowlen… en zo. En zo geschiedde het. Op een regenachtige vrijdagavond, met te veel discolichten en vervelende mensen, die op jouw baan lopen als je net een strike wilt gooien.

Yoga-mindfulness-kom-dichter-bij-jezelf-sessie.

Maar om nog even terug te komen op de keuze van het bowlen. Een teamuitje betekend voor ons geen teambuilding, groepstherapie of yoga-mindfulness-kom-dichter-bij-jezelf-sessie, nee het gaat om de gezelligheid, de roddels en hier en daar wat rivaliteit. Ja, jongens… waren jullie er nu maar allemaal bij hè en niet op vakantie. 😉 We zijn namelijk een groep van te veel vrouwen die wel van wat pit houden. Maar om dan gelijk te beginnen met paintballen is ook zo wat. Nee, die onderlinge strijd moet je langzaam opbouwen.

Spel tip 3, schat je kansen in.

De weken van te voren peilde ik in het team een beetje hoe mijn kansen lagen om te winnen. Ik kan niet zeggen dat ik slecht ben maar ook weer niet dat ik zo goed ben dat ik van het mannelijke geslacht zou winnen die een bowlingbal met 50 km per uur over de baan heen gooit. Laten we zeggen, ik ben een gemiddelde bowler. Eentje die genoeg moeite doet om er voor te zorgen dat ze niet onderaan zal eindigen. Die nonchalant reageren als ze een strike gooit en die lacht om de worpen van haar tegenstanders. Maar ik had dit keer belooft om een collega te laten winnen. Waarom? Omdat ik van te voren niet had gedacht dat iedereen nog slechter zou gooien dan ik! Sorry José… next time, okay?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *